SKRIVET: 2014-01-11, kl 11:54:12 | PUBLICERAT I: Favorit Recept !

Finskt Surbröd

1 liter ljummet vatten
1 påse torr jäst ( 50 gr)
1 msk salt
2,5 liter grovt rågmjöl ( i omgångar)

Blanda:
Jäst, vatten, salt med hälften av mjölet.
Låt stå i rumstemperarur 12-24 timmar låt lite lust komma till.
Rör sedan i resten av mjölet och låt stå ytterligare 12-14 timmar.
Forma sedan degen till en rund bulle lägg denna på smord plåt och låt jäsa 2-3 timmar tills degen spricker på ytan.
Grädda brödet 1 timme i 225 grader stäng sedan av ugnen och låt brödet stå kvar i ugnen ett par timmar eller över natten.
Linda brödet i en handduk låt mogna 1-2 dygn.




KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: