Maten klar
Dax att äta
Middag 14 oktober 2012
Utskuren kotlett skuren i bitar
1gullök fint hackad
Kinesisk soja
Tomatpure
Grönsaksbuljong
5skivade champinjoner
1pkt Bacon
2,5 dl mellan grädde
200 grader i ugnen ca 40 min eller tills klart.
Till detta ris och blomkåls gratäng
1stor blomkål i bitar
4 små morötter i bitar
2,5 dl kokosmjölk
Ost på toppen
200 grader i ugnen ca 40 min
Mer äpplemust
Nu kryddar jag musten med vanlijvodka, kanel, nejlika så den blir god att dricka i vinterkylan alternativ glögg❤
Tapas kväll
Tapas fredagsmys
Ny fixad toa
Vit och fint
Slut för idag
Då tar vi resten någon annan dag.
Framgång
Nu är snart väggen lagad.
Paus
Får fortsätta i morgon, riktigt nöjd
Bruket blandat
Det är bara att sätta igång...
Ja vad ska jag göra nu? Blanda bruk och laga...
Ja har man inte jobb så skaffar man sig.
En trasig murad vägg
Det blir till att blanda bruk
Renoverar mitt gamla torp
Vad finns bakom denna vägg?
Fikon från trädgården
Har nu hällt sockerlag och atamon på fikonen. Experiment hoppas det blir gott.
Fika❤
8 km rask promenad med hundarna nu blir det mys fika med vi i villa tidningen, laxwrap och en kopp kaffe, ja lite kanelsnäcka från igår också förstås.
Kanelbullens dag
Kom hem från jobbet, då har barnen bakat bullar. Underbart hoppas att mina barn också kommer att älska mat❤
Frukost
Kan det bli bättre hemgjort bröd och en krämig nespresso❤
Grundrecept på brödet.
Grundrecept på brödet. Detta var det recept jag började med sen har jag ändrat om och trixar med det.
Äpplemust
Har ni tillgång till äpple är en saftamaja ett måste, finns ofta på loppis Ellen nu även nya på Cervera en fantastisk sak. 10 liter äpple(en hink) ger ca 3 liter must.
Recept på super gott bröd
1 paket torrjäst för söta degar
6 dl kallt vatten
1/2 dl krossade linfrö
1/2 dl loppfrö
1 msk salt
2 msk mörk sirap
1 riven morot
Fyll på med vetemjöl till degen är fast inte för hård. Låt jäsa ca 12 timmar perfekt att göra degen på kvällen och baka ut på morgonen.
Efter att degen jäst färdigt dela den i tre delar, knåda inte igen. Sätt ugnen på 225 grader Låt degen vila ca 15 min. Sätt sedan in bröden i ca 24 minuter.
Denna gång gjorde jag dom i formar med salt och rosmarin på och en bit tomat.