SKRIVET: 2013-08-04, kl 10:49:32 | PUBLICERAT I: Favorit Recept !

Baguetter

Baguetter x 3

1 pkt torrjäst för söta degar
6 dl vatten
1 msk salt
1 msk olivolja
2 rivna morötter
1/2 dl linfrö
1 msk sirap eller honung
Ca 12 dl vetemjöl

Om det ska jäsa över natten använder jag kallt vatten om jag vill att det ska vara klart snabbare. Använder jag varmt vatten och låter det jäsa ca 1 timme.

Häll upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 3 delar, knåda inte bara dra ut degen och snurra den. Lägg den på plåten låt jäsa igen ca 30 min sen in i ugnen ca 24 minuter i 225 grader. Låt det gärna bli lite bränt det förstärker smaken.



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: