SKRIVET: 2010-10-29, kl 08:40:14 | PUBLICERAT I: Favorit Recept !

Pärontårta

Pärontårta

 

En saftig kaka som skall vara krämig i mitten. Bakas gärna en dag i förväg.

  1. Sätt ugnen på 200oC. Rör smör och socker pösigt. Rör i äggen.

  2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det och lätt crème fraiche i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

  3. Skala, kärna ur och klyfta päronen. Stick ner dem i smeten.

  4. Vispa ihop crème fraichen, socker och ägg.

Häll det över päronen och strö över valnötterna (Hasselnötter). Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan kallna, Servera i bitar, med en klick vispad grädde.

 

100 g smör
1 1/2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl lätt crème fraiche

Fyllning:
2-3 päron
1 dl lätt crème fraiche
1 dl socker
1 ägg
1 dl grovhackade valnötter

Smaklig spis! Anna-Karin





KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: