SKRIVET: 2010-10-29, kl 08:40:14 | PUBLICERAT I: Favorit Recept !
PärontårtaPärontårta
En saftig kaka som skall vara krämig i mitten. Bakas gärna en dag i förväg.
-
Sätt ugnen på 200oC. Rör smör och socker pösigt. Rör i äggen.
-
Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det och lätt crème fraiche i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
-
Skala, kärna ur och klyfta päronen. Stick ner dem i smeten.
-
Vispa ihop crème fraichen, socker och ägg.
Häll det över päronen och strö över valnötterna (Hasselnötter). Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan kallna, Servera i bitar, med en klick vispad grädde.
100 g smör
1 1/2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl lätt crème fraiche
Fyllning:
2-3 päron
1 dl lätt crème fraiche
1 dl socker
1 ägg
1 dl grovhackade valnötter
Smaklig spis! Anna-Karin