SKRIVET: 2010-10-26, kl 22:24:43 | PUBLICERAT I: Favorit Recept !

Italienska mandelskorpor

En bra julklapp som alla älskar!!


Italienska mandel skorpor

 

100 g Mandel

100 g Nötter

6 droppar Bitter mandel essens el. 2-3 msk Amaretto likör.

Rivet skal av en tvättad apelsin.

1 tsk Vanilj socker

100 g Smör

1 tsk stött Koriander

2 tsk Timjan

3 Ägg

2,5 dl Socker

6,5 dl Vetemjöl

1 rågad tsk Bakpulver

 

Börja med att hacka mandel och nötter grovt, helst för hand. Smält smöret ställ åt sidan.
Värm ugnen till 200 grader.

 

Vispa ägg och socker pösigt, blanda i det smälta smöret och rör om. Tillsätt nöthacket ( nötter, mandel, amarettolikören, apelsinskalet, vanilj sockret, koriandern och timjan) och sist mjölet, väl blandat med bakpulvret.

 

Tippa ut det hela på mjölat bakbord och knåda snabbt ihop degen på bakbordet.

Dela i fyra delar. Forma till långa rullar som läggs två och två på plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna ordentligt med handflatan.

 

Grädd mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt längderna svalna ca 5 minuter, skär dem sedan i knappt 30cm skivor på snedden. Lägg ut kakorna med snitt ytan uppåt och torka till skorpor i 75 graders ugnsvärme ca 1 timme.

 

Smaklig spis! Anna-Karin

 

 



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: