SKRIVET: 2010-10-26, kl 09:00:08 | PUBLICERAT I: Favorit Recept !
Höst buffé för mångaMarinerad Kycklingfilé
Detta behövs till 12-15 personer
2 kg Kycklingfilé el. fläskfile
Marinad 1
2 liter vatten
150 gr salt
10 rejäla kvistar rosmarin eller 3 msk torkad
6 skivade vitlöksklyftor
2 tsk grovmald vitpeppar.
Marinad 2
Strimlat skal av 3 citroner
4 dl olivolja
4 msk finhackad rosmarin eller 2 msk torkad
1 stor vitlöksklyfta ( ev. lite hyvlad färsk ingefära)
1 tsk grovmald vit peppar
1. Sätt ugnen på 125 grader
2. Putsa filéerna. Lägg i en ugnssäker form stek dem tills dom är genom stekta.
3. Gör under tiden marinad 1. Koka upp vatten, salt, rosmarin, vitlöksklyftor och peppar. Låt kallna.
4. Lägg ner filéerna i marinaden och förvara kallt ca 12 timmar. Ta upp och häll av marinaden.
5. Skär det gula av citronerna i strimlor med ett zestejärn. Förväll dem ½ minut och häll av vattnet.
6. Blanda citronskalet med resten av ingredienserna till marinad 2.
7. Skiva filéerna ganska tunt och häll över marinad 2, några timmar före serveringen.
Smaklig spis
Anna-Karin
Till detta serverade jag:
Kokta varma rödbetor
Sallad på kidneybönor, tomat, rödlök, paprika, broccoli, morot, majs, äpple, rostade solrosfrö, lite olika sallads sorter ( Örtagårds dressing)
Färsbiffar hjärna på hjort kött eller lamm med provensalska kryddor & vitlök.
Humus ( Kikärtspuré)
Pesto med svarta oliver
Marinerade svarta oliver
Super brödet
Efterrätt:
Fruktsallad med Kesella blandat med skalet av riven lime och florsocker.