SKRIVET: 2010-10-26, kl 09:00:08 | PUBLICERAT I: Favorit Recept !

Höst buffé för många

Marinerad Kycklingfilé

 

Detta behövs till 12-15 personer

 

2 kg Kycklingfilé el. fläskfile

 

Marinad 1

2 liter vatten

150 gr salt

10 rejäla kvistar rosmarin eller 3 msk torkad

6 skivade vitlöksklyftor

2 tsk grovmald vitpeppar.

 

Marinad 2

Strimlat skal av 3 citroner

4 dl olivolja

4 msk finhackad rosmarin eller 2 msk torkad

1 stor vitlöksklyfta ( ev. lite hyvlad färsk ingefära)

1 tsk grovmald vit peppar

 

1. Sätt ugnen på 125 grader

2. Putsa filéerna. Lägg i en ugnssäker form stek dem tills dom är genom stekta.

3. Gör under tiden marinad 1. Koka upp vatten, salt, rosmarin, vitlöksklyftor och peppar. Låt kallna.

4. Lägg ner filéerna i marinaden och förvara kallt ca 12 timmar. Ta upp och häll av marinaden.

5. Skär det gula av citronerna i strimlor med ett zestejärn. Förväll dem ½ minut och häll av vattnet.

6. Blanda citronskalet med resten av ingredienserna till marinad 2.

7. Skiva filéerna ganska tunt och häll över marinad 2, några timmar före serveringen.

 

Smaklig spis

Anna-Karin

 

Till detta serverade jag:

 Kokta varma rödbetor

Sallad på kidneybönor, tomat, rödlök, paprika, broccoli, morot, majs, äpple, rostade solrosfrö, lite olika sallads sorter ( Örtagårds dressing)

Färsbiffar hjärna på hjort kött eller lamm med provensalska kryddor & vitlök.

Humus ( Kikärtspuré)

Pesto med svarta oliver

Marinerade svarta oliver

Super brödet

 

Efterrätt:

Fruktsallad med Kesella blandat med skalet av riven lime och florsocker.

 



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: