SKRIVET: 2010-11-09, kl 09:06:42 | PUBLICERAT I: Favorit Recept !

Kajsa Kavats knäcke



Kajsa Kavats knäcke

 

50 g jäst

2 dl ljummet vatten

2 msk timjan

2 tsk salt

2 msk honung

1 dl olja

5 dl dinkelsikt

1,5 dl fyrkorns kross

1 dl solrosfrö

 

  • Smula jästen i en bunke

  • Tillsätt det ljumna vattnet

  • Blanda ner salt, timjan & honung

  • Rör till jästen har löst sig

  • Rör ner oljan

  • Rör ner dinkelsikten (så mycket att det blir en tämligen fast deg.)

  • Sätt ugnen på 225 grader varmluft

  • Kavla ut degen tunt i lagom stora bitar (som fot sulor storlek 38)

  • Lägg på plåt och nagga med gaffel

  • Grädda ca 6-8 minuter (vakta dem det går rätt fort)

  • Låt kallna på galler

 



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: