SKRIVET: 2010-11-09, kl 09:06:42 | PUBLICERAT I: Favorit Recept !
Kajsa Kavats knäcke
Kajsa Kavats knäcke
50 g jäst
2 dl ljummet vatten
2 msk timjan
2 tsk salt
2 msk honung
1 dl olja
5 dl dinkelsikt
1,5 dl fyrkorns kross
1 dl solrosfrö
-
Smula jästen i en bunke
-
Tillsätt det ljumna vattnet
-
Blanda ner salt, timjan & honung
-
Rör till jästen har löst sig
-
Rör ner oljan
-
Rör ner dinkelsikten (så mycket att det blir en tämligen fast deg.)
-
Sätt ugnen på 225 grader varmluft
-
Kavla ut degen tunt i lagom stora bitar (som fot sulor storlek 38)
-
Lägg på plåt och nagga med gaffel
-
Grädda ca 6-8 minuter (vakta dem det går rätt fort)
-
Låt kallna på galler