Julgodis tips från Emilia
Ämne: Julgodis!
Här kommer mammas goda och enkla julgodis:
1. Smält 225 g vit choklad.
2. Blanda ner 3 dl lätt krossade cornflakes, 3 dl kokos och 1 msk rivet limeskal.
3. Klicka ut på bakplåtspapper och låt stelna!
Lycka till!
1. Smält 225 g vit choklad.
2. Blanda ner 3 dl lätt krossade cornflakes, 3 dl kokos och 1 msk rivet limeskal.
3. Klicka ut på bakplåtspapper och låt stelna!
Lycka till!
God Jul!
Hoppas ni alla som får lite tips här då & då får en härlig Jul och tar det lugnt♥
Griljerade revben
Härligt tjocka revben från Lillehemsutegrisar .
Först koker jag revbenen i lite saltat vatten tills dom är klara.
sen penslar jag dom med marinad och grillar dom på 200 grader i ugnen.
Marinad:
Flytande honung
Kinesisk soja
Grillkrydda
och lite sweet chilli
Jätte gott♥
Först koker jag revbenen i lite saltat vatten tills dom är klara.
sen penslar jag dom med marinad och grillar dom på 200 grader i ugnen.
Marinad:
Flytande honung
Kinesisk soja
Grillkrydda
och lite sweet chilli
Jätte gott♥
Rödkål sallad till julbordet
Strimla rödkål fint och förväll den ca 3 minuter.
Blanda den sedan efter att du sköjlt den i kallt vatten med:
Ruccula
Valnötter
Apelsin
Äpple
lite rödlök
Dressing:
senap ( gärna Jonnys söt & stark)
olja ( Raps olja för att den är så mild)
salt och pepper
Blanda den sedan efter att du sköjlt den i kallt vatten med:
Ruccula
Valnötter
Apelsin
Äpple
lite rödlök
Dressing:
senap ( gärna Jonnys söt & stark)
olja ( Raps olja för att den är så mild)
salt och pepper
Bacon torsk
Super god fisk för 5 personer
Lägg 5 torskryggs bitar i en ungsfast form
Strö 2 pkt tärnad bacon över
Smula en grönsaksbuljong tärning över
Bred 5 dl Creme Fraich över och in i 200 graders ugn ca 40 min
Till detta brukar vi äta kokta gröna ärtor och pressad potatis
Lägg 5 torskryggs bitar i en ungsfast form
Strö 2 pkt tärnad bacon över
Smula en grönsaksbuljong tärning över
Bred 5 dl Creme Fraich över och in i 200 graders ugn ca 40 min
Till detta brukar vi äta kokta gröna ärtor och pressad potatis
mitt vackra bröd ♥

Smarrig kyckling i spenatsås
1 kg inner kycklingfileer
1 gul lök
1 solovitlök
2,5 dl mellangrädde
1 kyckling buljong tärning
ca 3 dl hackad spenat
stek först lök, vitlök och kyckling
häll sedan på grädde, buljong och spenat låt stå och sjuda en stund.
Detta serverade jag:
Jasminris blandat med quinoa
1 gul lök
1 solovitlök
2,5 dl mellangrädde
1 kyckling buljong tärning
ca 3 dl hackad spenat
stek först lök, vitlök och kyckling
häll sedan på grädde, buljong och spenat låt stå och sjuda en stund.
Detta serverade jag:
Jasminris blandat med quinoa